HELPING THE OTHERS REALIZE THE ADVANTAGES OF DOGUM BELIRTILERI MAKAT AğRıSı

Helping The others Realize The Advantages Of dogum belirtileri makat ağrısı

Helping The others Realize The Advantages Of dogum belirtileri makat ağrısı

Blog Article

Karnın alt kısmında ağrı: Mutlaka her zaman olmasa da, dış gebelik ağrıya yol açabilir. Karnın alt kısmında kalıcı veya keskin ağrı hissetmek, hamile bir kadında dış gebeliği işaret edebilir.

Kürtaj sonlandırılmak istenen gebeliklerde rahim endometriyumun fonksiyonel tabakasını (Gebelikte kalınlaşan kısım) kazımakla olan bir işlemdir.

Çoğu durumda, yumurtanın fallop tüpündeki hareketini yavaşlatan veya engelleyen koşullar dış gebeliğe neden olur. Bunun nedeni aşağıdakiler olabilir:

Dış gebeliğin pek çOkay belirtisi ve verdiği sıkıntı bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de kanamadır. Dış gebelik hamilelik belirtileri de vermektedir ancak şiddetli ağrı ve kanama ile de kendisini gösterebilmektedir.

 Bir tarafta olabilen ve hafif ila şiddetli arasında değişebilen keskin, bıçak saplayıcı karın veya pelvik ağrı. Ağrı gelip gidebilir veya sürekli olabilir.

Dış gebelik, anne sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturabilir ve uygun tedavi gerektirir. Dış gebelik komplikasyonları, durumun ciddiyetini artırabilir ve hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gereken durumları içerebilir.

Halk arasında yaygın olarak "tüplerin bağlanması" olarak bilinen ve kalıcı bir doğum kontrol yöntemi olan tüp ligasyonu sonrasında da hamile kalan bireylerde dış gebelik gelişmesi riski daha yüksektir.

Gebeliğin oluşumu, sağlıklı bir dokuz ayın geçirilmesi ve sağlıklı bir doğum için vücudun çalışma prensibinin dengede olması gerekmektedir. Gebeliğin oluşum aşamasından itibaren pek çOkay aşama gerçekleşmektedir. Ancak bazı vakalarda normal gebelik gerçekleşememekte ve dış gebelik denilen durumla karşılaşılmaktadır.

Yaygın olarak "tüplerinizin bağlanması" olarak bilinen kalıcı bir doğum kontrol yöntemi olan tüp ligasyonu işlemi de dış gebelik riskini arttırır.

Dış  gebelik geçiren bir kadının yeniden dış gebelik geçirme olasılığının hiç dış geçirmeyen kadınlara oranla daha yüksek olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları Uzmanları, hastalara adet gecikmesi yaşadvertisementıkları durumlarda hiç vakit kaybetmeden bhcg değerlerine bakılarak, söz konusu değerlerin iki günde bir sağlıklı yükseldiğini ve gebeliğin ultrasonda görülebilecek aşamaya gelmesinden sonra rahim içerisinde yerleşmiş olduğunun teyit edilmesi gerektiğinin altını çizerler.

Dış gebelikte bebeğin sağlıklı bir gelişim şansı bulunmaz ve bu durum hastaların hayatını da riske atan faktörlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Tutunduğu alanda büyümeye devam eden yumurta, iç doku ve organlara dış gebelik ameliyatı tüpün alınması zarar vermektedir.

Bununla beraber bazı durumların da dış gebelik yaşanma ihtimalini artworkırdığından bahsederler. Söz konusu durumlar ise şöyle sıralanır;

Tüp bebek tedavisinde embriyo transferinden 12 gün sonra gebelik oluşumunun kontrolü için kan testleri yapılmaktadır. Bu kan testinde değerlere bakılarak gebeliğin oluşumu takip edilir. İlk testten yaklaşık olarak forty eight saat sonra yapılan ikinci bir test ile tekrar değerler kontrol edilir.

Nadir durumlarda, döllenmiş bir yumurta rahme implante edildiğinde ve daha sonra rahmin dışında başka bir yere göç ettiğinde dış gebelik de oluşur.

Report this page